shakti vrindavan das

Energiamátrix - munka a csakrák tudatosságával

 

 

A csakrákról, láthatatlan energiaközpontjainkról már több cikket írtam, és számos meditációt tartottam a témában… most nem térnék ki az általános ismeretekre.

Inkább egy kicsit gyakorlatiasabb megközelítésben szeretném nektek átadni a tudást, számtalan év és élet tapasztalatát.

A csakrákat és a hozzájuk tartozó auratereket legtöbbször a hibás energetikai működés (alul-, vagy túlvezéreltség) szempontjából vizsgáljuk és sokszor elmegyünk az energiarendszer saját intelligenciája mellett, mely tudati-, és érzelmi erőket, ösztönöket, programokat feldolgozva, saját döntési és információáramlási, vezérlési-, önfejlesztő és önismereti erővel rendelkező mátrix.

Ugyanúgy összetartozik az ember lényével, mint pl. a Föld és légköre, a benne zajló folyamatokkal, információáramlással együtt.

 

Kezdjük megértésképpen a tudati mátrix fogalmával: a Tudat egy olyan önmagát fenntartó rendszer, mely egyszerre a tapasztaló, a tapasztalat és az azokat összekötő folyamat is. A tudatfolyam a forrás és az óceán, valamint maga a folyó, minden benne élő, benne szállított és benne feloldódott dologgal együtt.

 

Egyszerűbben: ha magadra gondolsz, te magad vagy a tudat, az, akiről most gondolkodsz, az aki gondolkodik, és az, ahogyan gondolkodsz magadról.

 

Hogyan tud mindez segíteni az önmegismerésben a csakrákon keresztül?

Úgy, hogy ez a tudati mátrix képes az információkat feldolgozni és változtatni, azaz önmagát fejleszteni az erőközpontjainkon, energetikai énjeinken keresztül.

Igen, ahogyan az embernek az elmetudaton keresztül különböző énjei, személyiség megnyilvánulásai vannak, így van ez az energetikai rendszerünk tudatával is. Energetikai énjeink a csakrák és auraterek tudatosságai! Ők őrzik és irányítják azokat a programokat, melyek energiarendszerünk aktuális vibrációit működtetik. Ők hangolják össze elmetudatunk programjait és energiaterünk hozzá kapcsolódó kommunikációját, azaz a működési elveket. Ugyanúgy fejlődnek, ahogyan elmetudatunk, személyiségünk is, csak magasabb, szélesebb sávon, a lélek-, és szellemtudatosság szintjén.

Ez azt jelenti, hogy csakráink tudati mátrixai a szellemi érzékszervek szintjén kommunikálnak… velünk is. Így, ha nem tanuljuk meg lefordítani az érzéseket és érzeteket, amiket ezzel keltenek bennünk és körülöttünk, majd testi tünetben tapasztaljuk őket, lehet, hogy későn.

 

Hogyan lehet akkor hát tudatosan kapcsolódni energiarendszerünk intelligenciájához?

Elsősorban az intuíción, a megérzéseken keresztül, vagy az érzelmek tudatos felismerésén át.

Ezeket a csatornákat nem szoktuk mindig komolyan venni, vagy meghallani. Sokszor az élet zaja elnyomja finom hangjukat.

De az isteni tudat hangja, környezetünk enegiaterének vibrációja nem kerüli el a csakratudatok és auraterek figyelmét. A szentháromság (fizikai-, lelki-, és szellemi) tudatának minden rezdülését érzékelik, az auratér mint parabola-antenna, befogja, a csakra, mint annak az agya értelmezi, feldolgozza, reagál.

 

Heart Chakra banner

 

 

Mit tehetünk mi?

 

Megtanulunk tudatosan kapcsolódni a Fénygerincen elhelyezkedő fő csakráink tudatosságával, azaz az energiarendszerünk mátrixával. Ehhez meg kell tanulnunk kommunikálni a csakráink nyelvén.

Minden csakra egy kicsit más nyelven beszél (feladatköréhez mérten), akár a földön a különböző népek. Ezen a nyelven fogad és ad le információkat, kapcsolódik, érez és gondolkodik, fejlődik.

Mintha minden egyes csakra egy-egy külön egyéniség lenne…

 

Akkor beszélgessünk velük! Értsük meg őket, barátkozzunk össze velük, kérdezzük meg, mit akarnak üzenni!

Legegyszerűbb módja a csakrákkal való kommunikációnak a belső bölcsességünkbe való kérdésfeltevés.

 

 

Minden csakra tudatosságához kapcsolódóan az alábbiakat kérdezd meg magadtól:

 

root chakra symbol

 

Gyökércsakra – életösztönök, élettapasztalat, fiziológiai szükségletek, anyagi világ

 

  • Egy héten hányszor tudatosítom hálásan, hogy van egy testem, ami lehetővé teszi a fizikai világ megélését?

 

Ha ezt naponta legalább egyszer nem teszed meg, a csakra tudatosságával nem vagy közvetlen kapcsolatban (még). Viszont, ha minden nap tudatosítod hálásan a testedet és annak részeit (akár többször is), rákapcsolódhatsz a gyökércsakra tudati mátrixára, és érteni fogod a jelzéseit.

 

sacral chakra symbol

 

Szakrális csakra – emberi érzelmi megnyilvánulás, kapcsolódás, emberi döntés segítés

 

  • Hányszor tudatosítom egy nap magamban, hogy most mit érzek, és miért?

 

Ha megtanulod tudatosítani az érzelmeidet, fel fogod ismerni, melyek a tieid és melyeket vetted át, így a csakra tiszta működését segítheted az elengedéssel, vagy a tudatos megéléssel (hiszen az emberi élet részei).

 

 solar plexus chakra symbol

 

Hasi csakra – emberi öntudat, önmegvalósítás, személyiség, akarati erő cselekvéssé alakítása

 

  • Hányszor tudatosítom egy nap magamban, hogy most mit gondolok, és miért? Mit akar üzenni, segíteni, tanítani nekem?

 

Ha megtanulod tudatosítani a gondolataidat, ezáltal képes vagy megválogatni őket, fel fogod ismerni, melyek a tieid, és melyek származnak pl. emberi sztereotípiákból, automatizmusokból. Ezt felismerve már eldöntheted, mit szeretnél gondolni, és mit nem. Mi az, ami segítő, pozitív, igaz gondolat, hiszen neked áll hatalmadban ezzel teremteni és önmegvalósítani, így a csakra tudatosságával jól együttműködni.

 

heart chakra symbol

 

Szívcsakra – magasztos érzelmek lélekkapcsolat, megbocsátás, együttérzés, elfogadás

 

  • Hányszor kérdezem meg egy nap magamtól, hogy mennyire vagyok szeretetteljes, elfogadó, megbocsátó, büszke magamra? Figyelek-e arra, ami jó nekem?

 

Ha nem kérdezed meg, és nem tudatosítod a választ, akkor nem leszel képes a csakratudat válasza alapján a csakrában lévő blokkokat felismerni és eltávolítani, így nem működsz együtt a csakra intelligenciájával, és szívcsakrád energetikai énjét elnyomod. Ha megteszed, akkor rögtön érzed majd, mit tettél ma magadért csak úgy, mert neked az jó? Ez az elégedett öröm hangol az önszeretet rezgésein át, a csakra tudatosságára.

 

throat chakra symbol

 

Torokcsakra – kommunikáció, önkifejezés, lelki érzékszervek

 

  • Ma hányszor fejeztem ki tisztán és őszintén önmagam? Képviseltem-e azt, aki vagyok? Van-e hangom?

 

Ha ezt elfelejted megkérdezni és tudatosítani, akkor nem beszélsz a torokcsakrád tudatosságával. Tedd meg minél többször és érezd, tapasztald, ahogyan a csakratudat elkezd együttműködni veled önkifejezésben, tiszta kommunikációban, önmagad megélésében.

 

 third eye chakra symbol

 

Homlokcsakra – képzelet, jövőkép, célok, teremtő tudatosság, hatodik érzék

 

  • Vannak-e terveim, céljaim, álmaim? Képes vagyok-e pozitív jövőképet alkotni? Hányszor gondolok egy nap örömmel a jövőben megvalósított álmaimra? Látom-e magam bennük?

 

Ha nem vizualizálod rendszeresen a vágyaidat és nem gondolsz örömmel a kijelölt céljaidra, nem használod tudatosan a teremtő erődet és mint a kutya, kergeted a farkad, hajtod a mókuskereket. Ilyenkor a csakra tudatossága nem képes direkt kapcsolatban segíteni neked, legfeljebb a rossz irány elé akadályokat tesz, melyeket vagy felismersz, vagy nem. Arra azért figyelmeztetlek, ez nem keverendő össze azokkal a próbákkal, melyek pontosan a kitartásodat és az állhatatosságodat tesztelik… ezért nem kell mindent azonnal, az első kudarcnál feladni. Minél többször felteszed magadnak a fenti kérdéseket, annál tisztábban látod majd a minőségeket.

 

crown chakra symbol

 

Koronacsakra – felsőbb világokkal, szellemi énünkkel való kapcsolat, hit, önmagunk mesteri minősége, tudás

 

  • Tettem-e ma valamit a saját fejlődésem érdekében? Foglalkoztam-e ma olyan dolgokkal, melyek által jobban megismertem magam és a világ működését? Kapcsolódtam-e ma a felsőbb tudatosságommal? Tudatosítottam-e spirituális lényemet?

 

Ha van hited magadban, az utadban, sorsodban, a kegyelemben, akkor felteszed őket. Ha elfelejted, akkor a szellemi utadat lassítod, és a koronacsakra energetikai énjét nyomod el magadban.

 

 

A fentebb leírtak nagyon egyszerű kérdések, gyakorlatok, de annál erőteljesebb és tudatosabb hatásuk van!

Nem kell hinned nekem, csak próbáld ki és tapasztald meg.

Kívánom, hogy legyél kitartó és legalább 3 hétig napi szinten, minden csakra tudatosságával kapcsolódj egy-egy kérdéssel.

 

Ne siess… egyszerre csak egy csakrára hangolódj, kérdezz… és várd meg a választ magadban (akár érzésben, érzetben is jöhet).

Csak ezután lépj a következő szintre…

 

 

Kívánok csodás felismeréseket és tudatos energiamátrix kapcsolatot!

 

Pusztai Orsolya – Lélekmentor

www.kristalycsakra.hu

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés