Moon Colorful Sky

HOLD szertartás

 

Először is keress egy helyet, ahol senki nem zavar, és nem szakíthatnak meg a szertartás közben.

 

Gyújts füstölőt (a Holdhoz az aloe, az ylang-ylang és a mirha tartozik), hogy illata betöltse a levegőt, és rakd körbe a teret gyertyával (a Hold színe az ezüst). A füstölés tisztítási eljárás is egyben.

De a felszálló füst ezen túl magával viszi az imánkat, könyörgésünket, ezért már ősidők óta része a szertartásoknak. Erre azért van szükség, hogy a köztünk és a szellemvilág közötti közvetítő erők összekapcsolódhassanak.

 

Szólítsd meg a szertartáshoz a védelmező erőket és szellemi segítőket…

 

A Hold angyala Gábriel arkangyal, aki a víz elem és a női befogadó erő angyala is.

Gábriel segít neked egy ezüst spirállal összekapcsolni téged a Hold és Földanya szeretetével, hogy intuitív vágyaidat megvalósíthasd és isteni ösztöneidet használhasd.

Gábriel segít, hogy reményeid és álmaid a Hold erejével megtámogatva a megvalósulás felé induljanak.

 

A telehold angyala Ofaniel.

Ofaniel segítségével teleholdkor szeretetteljes gondolatokat tudsz küldeni azoknak, akiknek szeretnél. Ezzel segíthetsz neki az életében pozitív változást elfogadnia. Képzeld magad elé azt, akinek üzenni szeretnél, küldd felé a gondolatot szeretettel és kérd meg Ofanielt, segítse őt a befogadásában.

Áldd meg szeretettel azt, aki a gondolatodban előtted van, majd engedd el a képet…

 

Luna in the painting

 

Az újhold angyala Muriel.

Muriel segít, hogy meghalld belső hangodat, így felismerd felesleges korlátaidat és elengedd őket. Segítségével új teremtő energiát indíthatsz el gondolataid és érzéseid felismerésével. Amikor a szellemi térben megteremtesz egy képzeletbeli történést (akár egy találkozást), Muriel segít azt a teremtő akarat segítségével a megvalósítás energiáival feltölteni. Szíved tisztasága és hited ereje pedig beteljesíti vágyadat.

 

Az Újhold energiájában képesek vagyunk elindítani, újrakezdeni dolgokat...

A Hold energiái hatással vannak reményeinkre, álmainkra, intuícióinkra. Ugyanakkor az agyi területeket is befolyásolják.

Ereje hat az érzékiségre és befolyásolja hangulatunkat.

Hat a tudatos intelligenciára és a gondolatok szeretetteli képeire, ugyanakkor a tudatalatti irányítójaként is számon tartják.

 

A Hold itt az anyagi térben mindennek a ritmusosságát, ciklusait biztosítja. Hat a növekedésre, a mindenben benne rejlő víz elem okán. Éppen ezért az anyaság és a táplálás energiája is hozzá kötődik.

A Hold szertartások hatását növelik a hozzá tartozó ásványok, pl. holdkő és szelenit. Erejük segít a holdmeditációkban. Az igazgyöngy is segíti a Hold energia befogadását.

Pontosan gondold át, mire szeretnél segítséget kérni, és képzeld el annak sikeres kimenetelét.

 

Újhold idején: spirituális céljaink és vágyaink megerősítéséhez, elindításához, lelki és szellemi érzékelésünk, intuíciónk felébresztéséhez kérhetünk segítséget. A Hold láthatatlan arca, a mi láthatatlan erőink megmutatkozásában segít nekünk.

 

Növekvő hold idején: magunkhoz hívhatjuk az erőket, gyarapodást, növekedést szolgáló meditációkat érdemes végezni, amik nemcsak pénzzel és termékenységgel kapcsolatosak, de mindenben gyarapítanak, pl. tudásban, szeretetben, jó érzésekben.

 

Fogyó hold időszakában: elengedhetjük a félelmeinket, ragaszkodásainkat, felfedezhetjük a lélek legmélyebb zugait, összeolvasztó, vagy elengedést előidéző szertartásokat végezhetünk. Ilyenek pl. a magányosságnak vagy az anyagi gondoknak véget vető kérelmek.

      

Telihold idején: tetőznek a Holderők. A legalkalmasabb idő a Hold meditációra. Ezek az éjszakák a legjobbak 1-1 folyamat betetőzésének előmozdítására.

 

A meditációk összehangolhatók még a Nap vagy a Hold állatövi tartózkodásával (hogy az égitest melyik asztrológiai jegyben tartózkodik éppen).

 

A Hold és az állatövi jegyek kapcsolódása és hatásuk a mágikus meditációk során:

Kos: erőfeszítések beérlelése, küzdelem, kezdet, lendület

Bika: pénzmeditációk, biztonság megteremtése, bőség                                                                     

Ikrek: kapcsolatteremtés, kommunikáció, dolgok haladásának előmozdítása

Rák: pszichikus munka, holdmágia (vágyak beteljesítése), családdal kapcsolatos kérések

Oroszlán: szoláris energiák, irányítás felvállalása, önmagunk képességeinek befogadása

Szűz: aggodalmak feloldása, érzelmek megtisztítása, tisztánlátás elősegítése, célok tudatosítása

Mérleg: egyensúly, harmónia, törvénykezéssel vagy igazságszolgáltatással kapcsolatos erők, párkapcsolat

Skorpió: hatalom, vágyak, ösztönök, misztikum, mágikus szertartások

Nyilas: becsület, terjeszkedés, hit és remény energiák beszólítása

Bak: akadályok legyőzése, erőgyűjtés, belső bölcsesség megszólítása

Vízöntő: pszichikus munka, lezárás, új célok kijelölése, közösségi munka

Halak: bűntudat feloldása, intuíciók pozitív megerősítése, én-kép erősítése, tudati kapuk nyitása

 

Az asztrológiai megfelelésekkel, ha a szertartás időzítése ezekre az alkalmakra esik, hatásosabbá teheted a munkát.                    

                         

     Miután kiválasztottad az időpontot és a helyet is, alkoss kellékekkel, vagy képzelj el egy négyzeten belül rajzolt kört. A négyzet a Föld és a négy irány elemi szimbóluma, a kör a Hold(Nap) jelképe is egyben…

A négyzet csúcsai jelképezik az égtájakat, amiket rendszerint kristályokkal vagy gyertyákkal szoktak jelölni, ez persze lehet változó. A Holdszertartás elég szabad, kötetlen cselekedet, nem kell, hogy minden egyes pontban egyezzen a leírtakkal, alakítsd úgy a rítusokat, ahogy neked a legmegfelelőbb.

A varázskör megszentelt terület, így a fizikai törvények kissé máshogy hatnak a körön belül, másként ég a tűz, és az anyagok is robbanékonyabbak. A körön belül a meditáció védett és hatásosabb.

    Mielőtt felrajzolod a varázskört, ami lehet elképzelt vagy valóságos (rajzolhatod a kört pl. füstölővel is), fordulj az égtájak urai (az őrző istenségek, arkangyalok) felé, majd szólítsd meg őket. Ezután jelöld meg az égtájakat: észak, kelet, dél, nyugat.

 

Pl.:

Szólítalak, Gábriel arkangyal!

Akaratod, erőd legyen velem, áldj meg a jóságoddal, védelmeddel, Ura a nyugatnak!

Észak : Uriel

Kelet: Ráffáel

Dél: Micháel

 

  Ezután állj/ülj bele a körbe, és szólítsd meg azt az angyalt vagy istenséget akitől segítséget vársz. Versbe foglalva hatásosabb a kérés. A kérés legyen nagyon egyszerű, pontos és lényegre törő. Nem kell megijedni a versalkotástól, ha engeded magad ráhangolódni a kérésre, magától jön majd.

Lásd meg, hogy a megszólított segítő megérkezik hozzád a Fénnyel. Engedd magadba segítő erejét és engedd, hogy az erő dolgozzon benned. Figyeld, mi történik… láthatsz képeket, színes fényeket vagy hallhatsz tanításokat, különböző hangokat. Lehet, hogy a megszólított segítő angyal ad neked valamit. A meditáció végéig maradj a körben.

 

Meditáció után köszönd meg a segítséget, majd engedd vissza a segítőket és az elemi erőket a helyükre. Képzeld el, hogy a felszabadított energiák visszajutnak a saját dimenziójukba vagy az anyatermészethez.

Ezután szeretettel szedd össze a kellékeidet, ásványokat, gyertyákat. Végig tudatosítsd köszönettel magadban, hogy megtetted, amit szerettél volna. Csak hagyd az isteni erőket dolgozni… Gyújts egy külön gyertyát köszönetképpen a segítségért.

Most már csupán annyit kell tenned, hogy hittel vársz. A számodra kedvező változás elindult...

 

A Telihold teremtő mantrája:

Holdnak tiszta, fehér fénye áldás ránk.

Ezüst folyó megnyitja a szív kapuját...

 

Az Újhold teremtő mantrája:

Ősi erő, égi törvény, igaz, tiszta áldás

Beengedlek életembe isteni megváltás!

 

Pusztai Orsolya
Kristálycsakra

 

universal wisdom silvia duran

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés