initation

A Beavatásról

 

A beavatás szó misztikus és sokszor megfoghatatlan lényege sokak számára érthetetlen, mégis nap mint nap megyünk végig kisebb-nagyobb beavatási folyamatokon.

A beavatás misztérium. Olyan erőket, képességeket és bölcsességet ébreszt, mely után sem a test, sem pedig a tudat nem lesz ugyanaz, megváltozik. Ezzel segíti önmagát a fejlődés útján tovább. A beavatás folyamata, a sorozatos tapasztalásokkal, felismerésekkel és megértésekkel éppoly fontos, mint maga a végeredmény.

 

A beavatást őseink eszközként használták, hogy eljuttassák a beavatásban résztvevőt, akár önmagukat, egy másik tudatállapotba, egy új látásmódba, így egyfajta megvilágosultságba.

Beavatások, amíg a tudat jelen van a létezésben és a fizikai életben, (ezáltal tapasztalja magát és fejlődik), mindig is voltak és lesznek.

Az idők azonban változnak, köszönhetően a tudati beavatásoknak, így azok módszerei is másként működnek. Új szelek fújnak…

 

Ez, a 2020 tavaszán végbemenő eseménysorozat is az. Itt a beavatás eszköze pl. nem egy szent tárgy, hanem egy vírus.

 

original.20200317 032317

 

 

Egy beavatás sokrétű: fizikai, lelki és szellemi vonatkozásai is vannak, ezt én egyszerűen testi és tudati beavatásnak hívom.

Legtöbbször egyszerre több szinten is folyik, bár mi magunk sokszor nem is fogjuk fel.

Vannak egyéni és csoportos, kollektív beavatások melyek az ember, a nemzetek és az egész emberiség tanulási és fejlődési folyamatát szolgálják. Vannak egészen aprók, szinte láthatatlanok, és vannak látványos, nagy volumenűek is.

Az Élet fejlődik, a tudati evolúció nem áll meg, így a beavatás mint eszköz segíti a változást, a felismerést és a megértést. Ez vezet el aztán önmagunk korábbi meggyőződéseinek megváltoztatásához, az ÖNMEGHALADÁSHOZ!

 

Sokan nem is tudják, hogy a komfortzónából való kilépés beavatás! Hiszen, hogyan is tanulhatnánk és tapasztalhatnánk új dolgokat a megszokott elméleti és gyakorlati környezetben. Ehhez változás, változtatás szükséges.

Ezért aki tudatosan beavatott kíván lenni, mindenképp lépjen ki a komfortzóna határán túlra. Ha nem teszi, a tudata úgyis kilöki majd… amikor itt az idő.

 

De az olyan félelmetes… szokták mondani nekem. Igen, és tudjátok miért?

 

Mert minden amitől félünk, az diszkomfortos, így a komfortzóna határain túlra dobáljuk. Mint amikor a kertből a kerítésen túlra hányjuk a szemetet. Igen ám, de ha ki kell mennünk az utcára, ezen a szeméthalmon kell átgázolnunk. Így amikor kilépünk a komfortzónából a félelmeink ingoványában találjuk magunkat. A beavatás pedig: bátran átgázolni rajta, hogy elérjük a tanulási, fejlődési zónát, ami a félelmeken túl van.

Minden félelemmel való szembenézés egy beavatás. Gondolj csak a bicikliről való leesésre, ami után minden bölcsebb szerettünk azt mondta: na most kell visszaülni rá! Most kell szembenézni a félelmeddel, vagy egész életedben menekülhetsz előle!

 

A beavatás egyfajta harc önmagaddal! A korábbi hitrendszereiddel, sztereotípiáiddal, ön-, és világképeddel, a saját félelmeiddel. Ez a harc valamit „elpusztít”, de mást segít „megszületni” benned.

 

Cosmic Christ

 

 

Hogyan? Nézzük, milyen formákban lehet jelen az életünkben…

 

Testi beavatás már maga a születés is, hiszen a magzatnak el kell hagynia addigi biztonságos „lakhelyét” és világra kell jönnie. Megszűnik magzatnak lenni, újszülött válik belőle. Ugyanakkor ez tudati beavatás is, hiszen az elme megszületésével is jár… A másik oldalon ez az anyának és az apának is beavatás, mint a szülővé válás misztériuma.

Ugyanígy beavatás minden betegség, és műtét, hiszen a test és annak emlékezete is megváltozik általa. A betegséggel való harcban a tudat is edződik, új felismeréseket ébreszt.

Beavatás a serdülőkor, ami régen egy erőpróba, bátorságpróba volt, pl. a férfivá avatás hagyományában.

Ugyanígy az első szerelem és szexuális élmény is beavató rítus.

Beavatás minden szerződés, így a házasság és a válás is, hiszen a kapcsolat létesítése vagy bontása új részeket nyit bennünk, új törvényeket fogalmaz meg.

 

Tudati beavatás minden tanulás, változtatás, felismerés. Minden, ami korábbi meggyőződéseinket, hitrendszerünket átírja. Így bármi újat próbálunk és tanulunk, az beavat azon dolgok titkaiba, a misztériumba. Ne gondoljátok, hogy csak nagy dolgok lehetnek beavatók. Egy új helyre való elutazás és az ottani erőkkel való összekapcsolódás beavat minket annak tudásába és titkaiba… egy könyv elolvasása úgyszintén.

Minden fizikai beavatás tudati beavatással is jár, és ugyanígy minden tudati misztérium a test és a fizikai környezet változását eredményezi.

Minden beavatás egy-egy tudati szinten történik, így van, amit észre sem veszünk, és van, ami nagyon látványos és érezhető.

 

beavat

 

Minden beavatásnak szabályai és folyamata van. Ezek általában egy fizikai és tudati ösvény mentén haladnak. Lássuk, hogyan is működhet ez?

 

1. fázis – Előkészület

Itt mind a test, mind a tudat felkészül a beavatás misztériumára. Ez érzékelhető egy késztetésben, vágyban, vagy akár belső feszültségben. Itt nyílik meg a komfortzóna és érezzük, változásra van szükség… sokszor testi tüneteket is tapasztalunk, mint amikor a láb sajgása időjárásváltozást jelez. Ez a fázis segít, hogy minden részünkkel, gondolati, érzelmi és akarati energiánkkal is a beavatás folyamata felé forduljunk.

Régen ez pl. a rituális kellékek előkészítése, a beavató ruházat felvétele, a test festése volt.

 

2. fázis – Elkülönítés

A beavatás, bár történhet kollektíven, mindig egyéni, belső folyamat. Ez azt jelenti, hogy leválasztásra kerül és tudatosodik az ÉN és a benne szereplő minden tudati minta. Azaz felismerem, hogy ez velem történik.

A régi időkben sokszor fizikailag is elkülönítették a beavatásban résztvevőt, ezáltal zárva ki a külső beavatkozást.

 

3. fázis – Testi-tudati Megtisztulás

Ilyenkor a testet és a tudatot ki kell tisztítani minden idegen energiától, hogy a beavatás kezdetén csakis saját rendszerével dolgozzon. Így éri el azt a kristálytiszta végeredményt, ami ő maga megújult formája.

Korábbi szokások szerint pl. népenként és vallásonként eltérő étrendet vagy böjtöt írtak elő, és sok helyen a nemi érintkezést is tiltották.

 

4. fázis – a Halál misztériuma

Ebben a beavatási szakaszban a régi meghal, hogy helyet adjon az újnak.  A fiúból férfi lesz, a leányból nő. Azaz véget ér egy életszakasz, hogy egy új korszak kezdődhessen el.

A Pálos rendnél a beavatáskor lezárt kőkoporsóban élték meg az adeptusok önmaguk halálát, a fizikai testből való kilépést, és a lélek útját a beavatás csarnokába.

 

5. fázis – az Újjászületés misztériuma

Ez a beavatás megtörténte és lezárása, az új ÉN születése. Ilyenkor a test és a tudat egy új kapcsolódásban összehangolódik és te már nem vagy ugyanaz, aki voltál. (Ezért szoktam mondani, hogy minden elalvás és ébredés egy beavatás, hiszen egy új ember, a mai kel fel.)

A Pálosoknál maradva, a lélek a szellemi út beavatása után visszatért a testbe, és amikor kinyitották a kőkoporsót és egy új ember kelt fel belőle, aki új nevet is kapott.

Így látható, hogy minden beavatás egy új állapot megszilárdulását, befogadását kívánja elősegíteni, hogy új minőségben, új látásmódban fejlődhessünk, és éljük az életünket tovább.

 

1 RPNBXYEenvHhkhilGgLL6w

 

A jelenlegi, 2020 tavasza óta történő események kapcsán nézzük a párhuzamot:

Nem kívánok semmit kategorikusan kijelenteni, hiszen ez az én igazságom. Ki tudja, hátha elgondolkoztat vagy a saját igazságaidra vezet téged…

Mi lehetett itt a felkészülés? Milyen jelei voltak annak, hogy globális járvány várható? Mit érzett egyéni és közösségi szinten az ember? Akár te magad.

A vírus mit csinál? „Felzabálja” a gazdatestet…hiszen belőle táplálkozik és szaporodik.

Mi mit csináltunk a saját életünkkel és a Földdel? Biztos, hogy benned is megfogalmazódtak előjelek, kérdések, feltevések… biztos érezted, hogy változtatásra van szükség valamilyen szinten…

A második, elkülönítés fázisát biztosan a saját bőrödön is tapasztalod. De ez nem csak fizikai, hanem tudati is. Most van idő felismerni saját és átvett igazságainkat.

A megtisztulás fázisa is folyamatban van, érezhetően emberi és földi vonatkozásban is. Letisztultabbak a napjaink, a tennivalóink, változtak a fontossági sorrendjeink, és a Föld levegője, természeti részei is tisztultak. Amire nagyon fontos odafigyelnünk, hogy a félelmeinktől való megtisztulás folyamatában is vagyunk, ezért jönnek elő ilyen erőteljesen. Itt az idő belenézni a szemükbe!

A Halál és az Újjászületés misztériuma is tart még. Hol az egyikben, hol a másikban vagyunk. Minden nap meghal valami kicsi és megszületik valami új…önmagunkról és a világról. Minden egyes felismerés, amit nap, mint nap teszünk az életünkről segít a régit elengedi (meghalni) és az újat befogadni (megszületni). Lehet most jössz rá valami nagyon fontosra önmagaddal és az életeddel kapcsolatban.

Legyél benne a Misztériumban! Mindenki a része így, vagy úgy! Légy tudatos megélője és engedd, hogy a beavatás végbe menjen.

Légy türelmes és add meg magadnak azt az időt, szeretetteljes együttműködést, elfogadást és megértést amire szükséged van. A többit az Univerzum elrendezi!

 

Csodás Újjászületést mindenkinek!

Szeretettel és áldással, Pusztai Orsolya – Lélekmentor

www.kristalycsakra.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés