twinparent

Az érzelmi gén és a vágyöröklés

 

Amikor a lélek megtervezi az útját és feladatait a Földre születésben, nagyon körültekintően jár el. Az inkarnálódás folyamata, mint viccesen szoktam mondani olyan, mint egy folytatásos teleregény.

Ahhoz, hogy a folyamatosság, az ok-okozat kapcsolata meglegyen, a részek és események közötti összefüggéseknek a tudat számára érthetően kell következniük. A karmikus tanulás, a felismerések és megértések okán történik. Így fontos, hogy rálelhessünk az összefüggésekre.

Ezért lelkünk a sorsfeladat kijelölésénél figyelembe veszi a múlt életek tapasztalatait és még megélendő feladatait, a lélekben rejlő lehetőségeket és képességeket, valamint a jövőre mutató késztetéseket is.

Ebből születik egy forgatókönyv, amit „életterv”-nek nevezhetünk.

Az életterv tartalmazza egyéni sorsfeladatainkat és a belőle megtanulható és megérthető bölcsességeket (ez természetesen opcionális lehetőség, hiszen ki mit ért meg, a szerint lesz bölcsebb), az életfeladathoz szükséges feltételeket, mint pl. testfelépítés, személyiségtípus, családmodell, és a tanítóinkat is. Ők a szüleink, testvéreink, szerelmeink, barátaink, házastársaink, gyermekeink… stb.

 

human genome

 

Ahhoz, hogy képesek legyünk tanulni a fejlődés folyamán, a tudatnak (mely az energiarendszert irányítja) kompatibilisnek kell lennie a tanító erőkkel. Ezt hogyan érjük el? Hát a biológiai kódjainkkal, azaz a genetikai információkkal.

A születendő gyermek nemét és felépítését, örökletes tulajdonságait az orvostudomány szerint a gének örökítik. Azaz apa és anya sejtjében lévő információkból állunk. De miért pont az a petesejt lökődik ki, és miért pont azzal a hímivarsejttel találkozik? Erre is számtalan magyarázat létezik.

Én csak azt tudom, hogy minden élet itt a fizikai síkon, egy tudatos szellemi tervezés eredménye. Minden fizikai dolognak van asztrális és szellemi képe is, hiszen ezek nélkül nem létezne az anyag. Ahogy már mérhető az emberi aura energetikája, úgy látjuk meg lassan a többi dolog szellemi vetületét is.

De visszatérve a megtermékenyítéshez… biztos vagyok benne, hogy a sejtek találkozása is tudatos tervezési folyamat eredménye.

A lélektudaté, hiszen rendkívül fontos, hogy az élettervben minden pontosan az legyen, amit megálmodott. Ezért a sejtek pontos találkozása meghatározó a későbbi feladatok okán, ugyanúgy mint a szülők találkozása is, hiszen az ő mintájuk szükséges a tökéletes tervezéshez. Ugyanennyire fontos és megtervezett a fogantatás és a születés pontos ideje is.

Ezt hívja a lélektudomány, mármint a genetikát, karmának. A karmikus kódok a genetikai rendszerben, a fény DNS-ben tárolódnak és az emberi testen keresztül érvényesülnek.

Igen ám, de amíg azt gondolják sokan, hogy a genetika csak a biológiai test felépítését, az öröklött hajlamokat adja tovább, a lélek ennél sokkal több információt rejtett el a DNS kódjaiban.

A karmánk nagy része, ami egyénileg ránk vonatkozik, a géntérkép módosulataiban van elrejtve. Ezek eleve olyan kódok, melyek a megéléshez szükséges test minőségét adják.

Természetesen vannak csoportos feladataink is, melyek az öröklött betegségekben jelentkezhetnek… ez pl. a családi karma.

De a legfontosabb és legnehezebb megélések nem a biológiai test betegségeiben jelentkeznek, hanem a vágyöröklésben!

 

emot

 

A genetikai rendszer szellemi géntérképében létezik egy érzelmi kromoszóma. Ez a léleknek egy olyan tárhelye, ahol a vágyakat őrzi. A vágyak irányítják a megéléseket, így ők a karmikus feladatok elindítói.

Mikor a lélek az élettervét alakítja, ezeket a vágykódokat figyeli. Ezek adják a sors alapját.

A lélek a szülőpár kiválasztásakor ezért megvizsgálja apa és anya vágyait. A lélek úgy működik, mint egy kérdésekkel teli „gyermek”. Addig nem nyugszik meg, és addig nem hagyja abba a kérdezést (az inkarnálódást), míg minden kérdésére választ nem kap.

Ezért, amikor a választ kívánja megkapni a következő életében, azt keresi, hol a legintenzívebb az erre vonatkozó kérdés, azaz az emberi vágy!

Ha apa vagy anya nem tudott valamit megélni és kielégítetlen vágy maradt bennük, az az érzelmi génekkel a gyermekre öröklődik.

Természetesen ezek a vágyak folyamatosan változnak, mind irányultságban, mind pedig intenzitásban… na ezért fontos a fogantatás pillanata. Itt dől el a vágyöröklés, az élet irányultsága.

Nem véletlenül vágysz arra, amire apád és anyád! Ez sorsod szerves része, mely életed és önmagad megértéséhez vezet.

Sokszor a szülőben ébredő vágy az utód sorsfeladatát készíti elő. Sokszor ez a vágy már számunkra is öröklött valamelyik ősünktől.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehetnek saját vágyaid… persze hogy lehetnek. Ezek is beíródnak az érzelmi génekbe, és ha nem éled meg őket, azaz nem teljesíted be a feladatot, majd tovább öröklődnek.

 

harsh truths

 

Igen ám, de ebben van egy kis csapda is. A vágyakat az elme nem tudja megkülönböztetni. Amit érzünk, magunkénak tudjuk, akár azok, akár nem. Ezért hajlamosak vagyunk követni olyan vágyakat is, melyek „csatolt elemként” kerültek hozzánk.

Az öröklött vágyak nem mindegyike tartozik sorsfeladatunk megéléséhez. Egy részük szüleink tudatának emlékeihez tartoznak, melyeket a saját karmikus feladataikhoz kaptak, a saját szüleiktől.

Ugyanakkor ezekben a vágyakban benne vannak a családi karma megélésének lehetőségei, olyan generációs vágyak, melyek a lélek fejlődési útját és megértését több inkarnáción át segítik. Sokszor születünk vissza ugyanabba a családba saját vágyaink beteljesítésére, mondjuk önnön dédunokánk-ként.

Ha mégis tudatosan szeretnénk vágyainkat követni, akkor kezdjük el figyelni őket… Amiknek meg akarunk felelni, azok csak átvett szülői vágyak. Amit magunkban szeretnénk megvalósítani, csak azért mert mi magunk vágyunk rá (nem törődve mások ellenállásával, véleményével), na, azok az öröklött vágyak tartoznak igazán a sorsunkhoz. Ezen vágyak bennünk megelégedettséget ébresztenek és szívünk melegsége jelzi jó úton haladunk…

Hogyan segíthetjük magunknak megkülönböztetni az öröklött vágyakban rejlő saját sorsunkat?

Önismerettel, önfejlesztéssel, érzelmi világunk megismerésével, a lehetőségek megélésével és az élet szeretetével.

Kívánok nektek csodás vágyakat és még csodásabb megéléseket!

 

Áldással, Pusztai Orsolya – lélekgyógyász

 

Önmagad és sorsod megértésében segíthetlek az áprilisban induló Lélekgyógyász képzéssel…

 

www.kristalycsakra.hu

 

the spiritual world reacts to the higgs boson discovery 1413335862668

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés