the eyes of passion pravit rojawat

A vágytest

 

Mi a vágy?

A vágy olyan útmutató erő, melynek okán elménk szeretné bebizonyítani, hogy nem céltalanul vagyunk ebben a világban. A vágy ezért egyfajta bizonyítási kényszer, a szellemi reménység földi kistestvére.

 

Az emberi vágyak útmutatók, melyek kijelölik a célt és hajtóerőt adnak nekünk, hogy odaérjünk. Ezeket a vágyakat olyan gondolatok teremtik meg bennünk, melyek a megtapasztalás okán szeretnének pozitív érzelmeket megélni és így boldogsághoz jutni.

 A szellemi vágyak a lelki megtapasztalás és beteljesülés útján tartanak, sorsunk megértése okán.

 

A vágy megfogalmazásának oka eredendően a boldogság keresése és megélése.

Sokan úgy gondolják, a vágy csak egy érzelmi állapot. Ennél sokkal összetettebb… egyszerre gondolati kép, érzelmi színezet és akarati erő.

 

Hogyan jön létre a vágy? A tudatunk kivetítése okán, mely beteljesedésre és egységre vágyik.

 

Ne feledjük, hogy az ember egyszerre földi és szellemi lény is. Akkor érzi magát harmóniában, ha az emberi és a szellemi része is megelégedett. Az elégedetlenség jelzője a vágy, mely tudatja velünk, hol billentünk ki az egyensúlyból, hol kell pótolnunk egy hiányosságot.

Az ember tudatában létezik egy kép, mely a tökéletességet jelképezi. Ez a kép egyszerre szellemi és földi eredetű is. A szellemi kép az önmagát elfogadó, kiteljesedett és békességben létező lényt látja, az emberi kép pedig az elme által megtanult tökéletesség mintaképére figyel.

E kettő az elménkben összemosódik, és belső késztetéssé válik, hogy mindezt összhangba hozzuk.

Így a vágy, mint gondolat, kialakít egy képet, melybe elménk egy érzelmi megélést vetít és akaratunk elindítja a megvalósítás útján. A kérdés csak az, melyik kép rezgése erősebb benne?

A szellemi megvalósulás, vagy az emberi megélés?

 

Vágytestünk nem más, mint az aurarétegekben lévő azon érzelmi képek összessége, melyek megvalósításra várnak. Ezek minden egyes tápláló gondolattal, érzelemmel és a beindítja elménkben a megvalósítást célzó impulzusokat és elindulunk vágyunk irányába. Egyre több gondolatom és érzelmi késztetésem irányít a vágy útjára… és hopp, megteszem!

 

De honnan tudom, hogy az emberi vágyam, vagy a szellemi erőm késztetését érzem? Hogyan ismerem fel őket?

 

Az emberi vágy mindig ragaszkodó, megszerezni, birtokolni akar. – A szellemi vágy beteljesítő, átélni, megtapasztalni kíván.

 

Az emberi vágy rövidtávú boldogságot jelent, azaz amint megszerzem vágyam tárgyát, már nem érdekel, jöhet a következő. – A szellemi vágy ezzel szemben a beteljesedés örömét és a

belső megelégedettséget adja, hiszen megtapasztaltam és ezt a tapasztalást senki el nem veheti tőlem.

 

Az emberi vágy bizonyítani akar és magamutogató: látod ezt is elértem! – A szellemi vágy csendesen tudja, összekapcsolódott a megéléssel.

 

Az emberi vágy azonnal akar és türelmetlen. – A szellemi vágy türelmes és kitartó.

 

Az emberi vágy az ego útján visz. – A szellemi vágy lélekfeladatunk és küldetésünk útján tart.

 

 

De mielőtt bárki leírná az egyiket vagy a másikat, fogadja el, hogy mindkettőre szükség van.

Csak akkor élhetjük meg vágyunk beteljesülést, ha mindkét vágy harmóniájában tesszük, azaz benne van az emberi vágy és a szellemi vágy része is. Hiszen az egyik a hajtóerőt, a másik az útmutatást adja. Egy vágy csak akkor teljesedhet be igazán, ha az emberi és a szellemi része is megvalósult, de csak akkor érezzük a teljes boldogságot, ha ez a

két rész harmóniában rezeg a vágyban.

 

Hogyan tudhatjuk, hogy így van?

Ehhez adok egy kis vizualizációs gyakorlatot neked. Ha ezt a vágyad felbukkanásakor megcsinálod, sokkal teljesebb megélésben és boldogságban lehet részed.

 

 

star sign libra sushila burgess

 

A vágyak mérlege – meditációs gyakorlat

 

Kérlek, helyezkedj el kényelmesen és figyelj magadra… majd egyre inkább figyelj magadba…

Tedd fel magadnak azt a kérdést: Milyen vágy van most bennem?

Lehet, hogy több is megfogalmazódik benned egyszerre, válaszd ki azt, amelyikre most a leginkább érzékeny vagy.

Képzeld el a vágyadat egy energiafelhőnek, ami lehet színes és meghatározott formájú, de lehet csak egy energiatér. Lásd meg és tudatosítsd a vágy energiáját…

Most képzeld el, hogy ez a vágy egy mérleggé alakul, melynek két serpenyőjében a vágy emberi és szellemi erői vannak. Elképzelheted ezeket gyöngyökként, téglákként, vagy bármilyen

más dologként, a lényeg, hogy lásd meg őket a mérleg egyik és a másik serpenyőjében.

Most figyeld meg, merre billen a mérleg nyelve? Melyik serpenyőben van több energia (dolog)? Melyik erő táplálja jobban a vágyadat, az emberi vagy a szellemi?

Most egyenlítsd ki a mérleg nyelvét úgy, hogy egyesével megvizsgálod a serpenyőkben lévő dolgokat… szükségem van erre? Ez tényleg támogat? Segíti a vágyam harmonikus

megvalósulását? Ebbe a serpenyőbe tartozik?

Ha úgy érzed, vedd ki azt, ami már nem szolgálja a vágyadat, vagy tedd át a másik serpenyőbe, ha odavalónak találod. Addig tisztítsd vágyad mérlegét, míg nyelve egyensúlyba kerül, az

emberi és szellemi vágy harmóniájába. Ha így teszel egy felszabadult, boldog érzés jelzi majd ezt neked.

Ekkor tudatosítsd a vágy harmóniáját és engedd el a képet a képzeletedből. Térj vissza a jelenbe, érezd az új útmutató erőt, és csak engedd, hogy vezessen.

 

Ha úgy érzed, később, tedd meg ezt a többi benned felbukkanó vágy energiájával is.

 

 

Csodás és tiszta útmutatásokat kívánok!

 

Áldással

Pusztai Orsolya – lélekgyógyász

www.kristalycsakra.hu

 

 

The Moment of Passion

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés