One Way

A lélek KRESZ táblái…

 

Az érzelmek lelki útmutatók. Ez egy olyan nyelvezet, melynek jelzéseit képes az emberi tudat felismerni és magának lefordítani. Ez a lehetősége mindenkinek megvan, a különbség csak abban áll, ki mennyire fejleszti ezt a képességét.

Az emberi tudat kíváncsi. Megismerni, felfedezni vágyik. Ezért is vagyunk most itt… hogy tapasztaljunk, megértsünk, elfogadjunk.

 

Ezért teremtettünk magunknak egy csodákkal teli világot, melyben kicsit elveszhetünk, majd kereshetjük és megtalálhatjuk magunkat.

Ehhez útmutatókat, a saját megfogalmazásomban lelki KRESZ-táblákat helyezünk ki magunknak sorsunk nyomvonala mentén.

Ezek a táblák érzelmi szimbólumokat tartalmaznak és alapvetően kétféle irányt mutatnak:

-          támogató és megengedő jelzést (ami nálunk a közlekedésben jelenleg a zöld lámpa)

-          figyelmeztető és tiltó jelzést (amit a piros szín jelez).

 

piroszold

 

 

Honnan ismerjük fel és értelmezzük ezeket a jelzéseket?

Elsősorban az alapvető KRESZ oktatásból, melyet szüleink útmutatása során tanulunk. Ezek a tanult minták azok, melyek elmagyarázzák nekünk, hogyan is kell (mármint a szüleink szerint) értelmezni ezeket a jeleket. Ezeket aztán megerősítette bennünk a társadalmi oktatás és szabályrendszerei.

Másodsorban az érzelmi közlekedés során szerzett saját tapasztalatainkból, amikor is egyénileg értelmeztük ezeket az útmutatásokat és elszenvedtünk már néhány érzelmi-balesetet.

Ezek a megélések aztán kialakítják saját érzelmi közlekedő-rendszerünket, mely a megengedések és tiltások (figyelmeztetések) szövevényes igazságain alapul.

 

Érzelmi utunk során mindig azt a táblát követjük, mely alapján érzelmi GPS-ünk (érzelmi intelligenciánk) a leggyorsabb és legbiztonságosabb utat mutatja a célig.

Érzelmeink egységes rendszere tehát egy olyan belső program (iránytű) bennünk, mely megpróbál minket elvezetni vágyott célunkig.

Mikor megjelenik bennünk egy elhatározás, hogy mit szeretnénk végrehajtani, azaz oda eljutni, az olyan, mintha megadnánk érzelmi GPS-ünknek az úti célt. Ekkor nem tesz mást érzelmi intelligenciánk, mint tudatosítja jelenlegi pozíciónkat, azaz érzelmi töltöttségünket, és összeköti a végcéllal, azaz vágyott érzelmi megelégedettségünkkel, ami pl. a megoldott feladat öröme, vagy egy adott dolog birtoklási vágya.

Ahogy az utat virtuálisan végigjárja bennünk, leolvassa azokat a táblákat, érzelmi megengedéseket-tiltásokat, amik szabályrendszerként jelen vannak egészen a beteljesülésig. Gyorsan alternatív útvonalakat is gyárt nekünk, hogy számunkra a legkedvezőbb variációt tudja ajánlani.

De ez a rendszer csak abból tud dolgozni, amilyen adatokat mi beletápláltunk, azaz érzelmi útmutatóink jelenlegi állapotából. Ha elfelejtjük frissíteni, azaz érzelmeinket felülírni, átminősíteni, akkor nem találja meg az optimális útvonalat.

Így hát, ha mindig szeretnénk megtalálni a helyes utat, időnként tisztogatnunk és rendet kell raknunk érzelmi adataink és szimbólumaink (tábláink) között. Az esetleges módosításokat (saját felismeréseinkből adódó érzelmi igazság-változásokat) nekünk kell szívünk felismerése és elfogadása alapján betáplálnunk a rendszerbe.

De hol történik a frissítés vagy a beállítások módosítása? Hát az érzelmi intelligencia „agyában”, a szívben!

 

heart forrest

 

De miért?

Hát azért mert a Szív/Szívcsakra bennünk a Közép-pont (Nullás kilométerkő), ami a földi és égi energiát összeköti, azaz a műholdrendszerre (7 fő csakra) képes ráállni.

Milyen adatokat szolgáltatnak az egyes műholdak az értékelő központnak? Hát olyant, amilyen minőségre vannak hangolva (ami az ő hatáskörük).

 

Az 1. műhold (csakra) a következő megengedő vagy tiltó jelzéseket közvetíti a rendszernek: az útvonal biztonságos vagy veszélyes. Azaz tapasztalatai szerint erre sikerül-e eljutni a célhoz?

 

A 2. műhold (csakra) a következő megengedő vagy tiltó jelzéseket közvetíti a rendszernek: az útvonal járható vagy járhatatlan (le van zárva). A múltbéli kalandozások kapcsán sikerült-e már erre átmenni?

 

A 3. műhold (csakra) a következő megengedő vagy tiltó jelzéseket közvetíti a rendszernek: az útvonal ingyenes vagy fizetős. Azaz mibe fog kerülni nekem, ha erre megyek? Mit kell tennem (feláldoznom) azért, hogy eljussak a célhoz?

 

A 4. műhold (csakra) a következő megengedő vagy tiltó jelzéseket közvetíti a rendszernek: az útvonal ismert vagy ismeretlen. Van már tanult vagy saját tapasztalatom és nyugodtan elindulhatok tudva mi vár rám, vagy egy új területet kívánok felfedezni, ahol bátorságra és figyelemre, esetleg spontán döntésekre van szükségem?

 

Az 5. műhold (csakra) a következő megengedő vagy tiltó jelzéseket közvetíti a rendszernek: az útvonal módosítható (van alternatív lehetőség) vagy determinált (eleve meghatározott). Végig kell mennem rajta vagy letérhetek róla?

 

A 6. műhold (csakra) a következő megengedő vagy tiltó jelzéseket közvetíti a rendszernek: az útvonal engedélyezett és tiltott eszközei. Milyen közlekedési eszközzel jutok el leghamarabb a célomhoz?

 

A 7. műhold (csakra) a következő megengedő vagy tiltó jelzéseket közvetíti a rendszernek: igénybe vehető vagy elutasítható segítség (idegenvezető). Azaz, kérek-e segítséget az útvonal megtervezéséhez és végigjárásához?

 

Ezen információk kiértékelésével, az egyes útvonalak és jelzőtábláik figyelembe vételével, érzelmi útmutató rendszerünk feldobja nekünk az aktuálisan optimális megélés lehetőségét. Aztán rajtunk áll, megyünk-e a navigáció után, vagy követjük a saját egyéni elképzelésünket?

Te hogyan használod érzelmi útmutató rendszeredet? Szoktál frissíteni? Keresel új, alternatív útvonalakat, vagy megelégedsz a régiekkel? Milyen útvonalakat használsz rendszeresen és melyeken nem jártál már régen?

Míg ezeket a kérdéseket megválaszolod magadnak… műhold-rendszered frissítését végzed…

Áldott utazást kívánok az érzelmek vezetésében.

 

Szeretettel

Pusztai Orsolya

www.kristalycsakra.hu

road sign roundabout

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés