cifra palota1

Nyelvünkben a kódok – mi is van elrejtve bennünk?

 

A magyar nyelv szépségét és összetettségét már sokan vizsgálták… rejtett bölcsességeit még többen keresik. Abban azonban egyetérthetünk, hogy olyan mély igazságok és univerzális bölcsességek vannak elrejtve a betűk és szavak szimbólumaiban, melyek érdemesek a figyelmünkre és megértésünkre.

Ha valaki előveszi a „Magyar szólások és közmondások” könyvét, és elolvassa a benne leírtakat, akkor akarva vagy akaratlanul is a Teremtés titkainak tudója lesz. Olyan törvényszerűségeket ismerhet meg, melyek az egész Univerzumot irányítják.

Az egyik legismertebb: Aki másnak vermet ás, maga esik bele.

Miről szól a tanítás? Nem másról, mint a karma törvényéről, azaz, azt kapod, amit adsz. Amilyen energiát fektetsz bele, az térül meg számodra, legyen az pozitív vagy negatív szándékú.

Most azonban forduljunk egy kicsit a gyermekdalokban elrejtett titkok felé. Ezek azért csodálatosak, mert a nyelvi kódok mellett zenei hangok titkos üzeneteit is tartalmazzák.

Nekem az egyik kedvencem a Cifra palota. Idézzük fel együtt, énekeld el velem:

„Cifra palota, zöld az ablaka
gyere ki te tubarózsa vár a viola.”

Most egy kicsit nézzük meg, mit is rejtettek el ebben a gyermekdalban őseink:

Cifra palota – nem más mit a testünk, mely minket itt a földön megnyilvánít, és egyedi létezőként minősít. Ezt a cifraszűr viselési hagyománya is megerősíti: A szűr viselésének szigorúan kialakult rendje volt, egy meghatározott szűrtípust csak azok ölthettek magukra, akiket az megilletett. Formája, színe, díszítménye utalt viselője foglalkozására, rangjára egyaránt.

Zöld az ablaka – az ablak itt azokat az energetikai központokat – csakrákat – jelképezi, melyek segítségével kapcsolatban vagyunk a világgal. Ezek testünk energetikai rendszerének ablakai, melyeken keresztül az oda-vissza kommunikáció zajlik. Miért éppen zöld?

A csakratan ősi tudománya szerint minden testünkben jelen lévő csakrának egyedi rezgése, ezáltal sajátos színe van.

 

chakras

 

A test hét fő csakrája és színei a következők:

1. Gyökércsakra – piros

2. Szakrális csakra – narancs

3. Hasi csakra – sárga

4. Szívcsakra – zöld

5. Torokcsakra – kék

6. Homlokcsakra – indigó

7. koronacsakra - lila

Most már a palota cifraságát is jobban értjük, hiszen a szivárvány színeiben pompázik. Akkor melyik ablakunkról van itt szó? A zöld színű szívcsakráról, mely a rendszer központja, az alsó-, és felső három csakra vezérlője, az irányító elv: a Szeretet.

Gyere ki te tubarózsa – itt újra egy színnel találkozunk, mely a piros. Melyik csakrára utalhat? Az alsó gyökércsakrára, mely az ösztönök és a Földdel való kapcsolódás helye. Egyébként a virágszimbolikában, mert ilyen is van, ez a virág a földi boldogság növénye. De miért kell kijönnie? Ez a hívás nem az ablaknak, hanem a benne szunnyadó erőnek, a Kundalini energiának szól. Ha ő felébred bennünk és elindul felfelé a csakrák ösvényén, felébresztve minden erőközpontunkban szunnyadó képességet, végül elér oda, ahol beteljesítheti küldetését, ahol már várják…

Vár a viola – újabb szín, a lila. Ez nem másra, mint a koronacsakrára utal. Az égi kapu a transzcendenssel való kapcsolat megtartója. A virágszimbolikában a viola a tartós, magasztos szépség növénye és az isteni akarat kifejezője. Miért is várja akkor ő a tubarózsát? Hát azért, hogy az emberi vágyak helyét felválthassa bennünk a tiszta hit: Legyen meg a Te akaratod! Ha a Kundalini által az összes erőközpont aktiválódik lentről felfelé, az nem mást jelent, mint magát a az Egységtudat elérését!

 

flower chakras nicole bedy

 

Őseink tehát egy gyerekdalocskába rejtett üzenetben adták át nekünk a megvilágosodás útjának titkát.

A dal hangjai ugyancsak a csakrák kódjait tartalmazzák.

1. Gyökércsakra – dó

2. Szakrális csakra – ré

3. Hasi csakra – mi

4. Szívcsakra – fá

5. Torokcsakra – szó

6. Homlokcsakra – lá

7. koronacsakra - ti

A dalban található hang-kombinációk a csakrák aktiválásának és erőivel való munkának a használati utasítása, mely akkor tárul fel igazán, ha mantrázása közben rámeditálunk bölcsességére.

Most rajtad a sor, fejtsd meg te a dal további üzenetét:

„Kicsi vagyok én majd megnövök én

Esztendőre vagy kettőre legény leszek én!”

 

CifraPalota

 

Szeretettel Pusztai Orsolya

Lélekgyógyász, karma asztrológus

www.kristalycsakra.hu

https://www.facebook.com/Kristalycsakra

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés