step into spring

10 pozitív lépés az Életbe…

 

Olyan sok helyről halljuk: Élj pozitívan! Légy pozitív!

Jó, de hogyan is kell mindezt megvalósítani? Mi az, hogy pozitív élet?

 

Tekintsünk el az előjeltől, és nézzük csak magát az Életet. Mi az Élet? Mit jelent élni? Véleményem szerint az Élet maga a megnyilvánult isteni Tudat. Az Élet Van-ság, melyet tapasztalunk és megélünk. Ezt tehetjük számunkra kedvező módon, azaz „pozitívan”, vagy számunkra kedvezőtlen módon, „negatívan”. Az, hogy mi előnyös, vagy hátrányos számunkra, egyéni tapasztalataink döntik el, így ami nekem jó, lehet, hogy neked rossz.

Az Élet maga nem pozitív vagy negatív, csak a megéléshez kapcsolódó érzések kapnak előjelet a szerint, hogy a tapasztalatunkat miként könyveljük el.

 

De léteznek olyan törvényszerűségek ebben az Univerzumban, melyeket alkalmazva átalakíthatjuk a saját szemléletünket, és bár az Élet marad maga, az ami, mi mégis képesek vagyunk átértékelni a megítélésünket és megváltoztatni az előjeleket. Ez által válhat jóvá minden… és eljutunk a pozitív tapasztalások világába, az örömteli Életbe.

 

Megpróbálom 10 lépésben összefoglalni ezeket a tanácsokat, melyeket előttem is számtalan tanító (pl. Buddha vagy Jézus) megtett már. Lehet elfogadni, vagy tagadni, a megélés mindenképpen a tiéd.

 

1. Önismeret: ez az út az alapja minden fejlődésnek és tudatosodásnak. Mi magunk vagyunk a Mikrokozmosz, melyben benne foglaltatik minden, ami az Univerzum nagy egészét működteti. Az Élet egy hologram, és bár úgy érezzük függetlenek vagyunk, magunkban hordozzuk törvényeit. Ha meg akarjuk érteni a Világot, először magunkat kell tisztán látnunk.

 

2. Gondolat: a szellemi szféra eszköze, tudati képek létrehozásával dolgozik. A gondolat alapvető törvénye, hogy meg akar valósulni, fizikai beteljesüléssé kíván válni. Ezért bármit is gondolsz, az hatással lesz a saját életedre, mikro-világodra. Ha szeretnéd a világodat számodra értékes dolgokkal feltölteni, akkor ültess el benne szép, neked tetsző virágokat a gondolataiddal.

 

3. Érzelem: az érzelmek a lélek nyelvezetéhez tartoznak, és színekkel töltik fel a világunkat. A vidám érzések kiszíneznek, élettelivé varázsolják az életünket, a szomorú érzelmek sötét felhőkbe burkolják lelkünk egét. Az érzelem rajtunk keresztül működik, így van beleszólásunk, miként szeretnénk érezni. Ha nehéz is, de megtanulható: utat engedek-e magamban ennek az érzelemnek?

 

4. Akarat: emberi világunkhoz tartozó, fizikai dolgokat teremtő erő. Az akarat ugyanúgy energia, mint az érzelem vagy a gondolat. Célja ezeket megvalósítani, fizikai szintre lehozni, így eszköze a vágyaidnak, céljaidnak. Az akarat jelzi a benned lévő gondolatok és érzelmek „milyenségét”. Ezért figyelj, hogyan érvényesíted, miként használod „pozitívan” ezt az erőt.

 

5. Figyelem: tudatosságunk első számú erőssége. Amire figyelek, azt tudatosítom, azaz beengedem a világomba, így már tudok vele foglalkozni. Amit megfigyelek, az számomra ismerőssé válik, már nem félek tőle, így erőforrásként alkalmazhatom a fejlődésemhez. A figyelemhez koncentráció szükséges, ami önmagunk felismerésének alapja.

 

6. Felismerés: segít megértenünk saját igazságainkat. Igazság számtalan létezik, ahány ember van a Földön, annyi egyéni igazság létezik. Ezért ne mások igazságát boncolgassuk, kritizáljuk, hanem a sajátunkat ismerjük fel. Mindenki életét a saját igazságrendszere irányítja, így az életed kocsijának gyeplőjét az igazságrendszered megismerésével foghatod meg.

 

7. Megértés: ez az út segít, hogy tudj mit kezdeni a benned zajló folyamatokkal. Ebben a lépésben saját igazságrendszered és a tapasztalt dolgok között teremtesz harmóniát. A saját megértésed nem biztos, hogy ugyanazt az eredményt hozza, mint amit más értett meg belőle, de éppen ettől a tiéd. A megértés vezet el a következő lépéshez, az elfogadáshoz.

 

8. Elfogadás: a saját igazságrendszered átalakítása történik éppen. Egy új szabályt fogalmazol meg, mely számodra érthető és követhető: ez az elfogadás.

 

9. Átalakítás: ha valami nem tetszik, ne siránkozz, hanem változtass rajta! Az az életerő, amit elpazarolsz a sajnálatoddal, felhasználható a dolgok rendbehozatalára. Használd a képzeletedet: gondolataid, érzelmeid és akaratod együttes erejét, hogy átalakítsd a helyzetet a saját javadra. Ehhez nem kell más, csak több szempontból megvizsgálni az adott dolgot és eldönteni, melyikből szeretnéd látni.

 

10. Hála: a köszönet az egyik legjobb módja annak, hogy elfogadd mindazt, ami már a tiéd: a bőséget, a boldogságot, a szeretetet, a tudást, az áldást és még számtalan más csodát.

 

 

Örömteli életet!

Szeretettel, Pusztai Orsolya

www.kristalycsakra.hu

 

 

into-spring

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés