spectral spiral

Szimbolikus üzenetek…

Minden nap számtalanszor pillantunk meg ismerős színeket, formákat vagy képeket, és hallunk hangokat.

 

Mindegyiket elménk szerint értjük meg, és emberi nyelvünkre fordítjuk le. Így tudjuk pl. egy KRESZ-tábla kapcsán, hogy behajthatunk-e abba az utcába, parkolhatunk-e a járdán vagy egyáltalán szabad-e balra fordulnunk?

Ez mind nagyon hasznos a mindennapi életben, hiszen megkönnyíti a gyors megértést és eligazodást.

 

De tisztában vagyunk-e azzal, hogy minden jelnek, karakternek, színnek vagy formának és ugyanígy a hangoknak is ezen túlmutatóan van egy sokkal mélyebb és rejtett tartalma is?

Ezeket nevezzük szimbólumoknak, vagy egy dolog szimbolikus értelmének.

A szimbólumok olyan üzenetek, melyek egyfajta jelképben fejeződnek ki. Ezt a képet lényünk azon részével értjük meg, amelyik képes a beleérzés képességén át a magasabb rendű értelmezésre.

A szimbólumokat nem lehet emberi szavakkal egyszerűen kifejezni, csak körülírni.

 

Kicsit olyan, mintha egy vak embernek próbálnád elmagyarázni mi is a piros szín. Így nem fogja megérteni. Viszont ha egy piros rózsát megszagol és megtapintja annak bársonyos szirmát, máris érezheti a piros energiáját, azaz érezni fogja a piros lényegét, a szimbólumát.

Minden, érzékszerveinkkel felfogható dolognak van egy szellemien kódolt üzenete: és ez a Szimbólum.

Ez a rejtett jelentés túlmutat a fizikailag érzékelhetőn vagy megtanulhatón. Csak érezve lehet érteni, valahol belül.

 

A szimbólumok egyidősek az emberiséggel. A kollektív emberi tudat felruházott bizonyos jeleket olyan tartalmakkal, amik magukban hordozzák egy-egy fizikai dolog szellemiségét, isteni voltát. Mindezt azért, hogy ne felejtsük el, a fizikai világ mulandó, de az ami létrehozta, örök.

Így működik ez a rendszer és nem is akárhogy. Hiába törölsz le egy jelet a falról, az lehet, hogy eltűnik, de a mögöttes tartalma nem. Lehet, hogy nem nyilvánul meg, de ott van, rejtett állapotában. Ha újra felrajzolod, megnyilvánul és hatni fog.

 

A szimbólum üzenete érzékszerveinken keresztül bejut tudatos elménk, felfogóképességünk, gondolatunk tereibe.

Agyunkkal értelmezzük és e szerint cselekszünk.

Pl. piros lámpánál megállunk.

Ez egy tanult szimbólum érzékelés.

 

De mindeközben ennek a dolognak egy mögöttes tartalma is jelen van bennünk, csak az a tudattalanban dolgozik. Attól, hogy nem tudom még hat.

Ha sokáig nézem a piros lámpát, elkezdek feszültté válni. Nemcsak azért mert várakoznom kell, hanem mert magának a piros színnek a szimbolikus ereje egyfajta vitalitás erővel tölt fel, amiből túl sok ingerültséget válthat ki, mint bikánál a vörös posztó.

 

Most megkérdezheted:

-        Akkor mindennek amit viselek van szimbolikus jelentése?

-        Bizony ám. Minden ruhadarab, amit felveszel reggel, a színével feltölt téged a benne rejlő szimbólum energiájával.

-        Mi van a tetoválással?

-        Jó kérdés, az is hat rád, attól a pillanattól kezdve, hogy „magadra varrattad”.

-        Rajtam egy pillangó van, az most jó?

-        Attól függ, te magadban milyennek értékeled a pillangót…

-        Mi lenne ha kígyót tetováltatnék magamra?

-        Az attól függ, hogy egyenes, hullámzó, vagy tekeredő az a kígyó…

-        Az is számít?

 

Minden szimbólumnak van egy általános jelentése, ami a köztudatban létezik. Pl. az osztályzatok. Egyesnél megbuktál, ötösnél a legjobb vagy.

Van egy olyan jelentése, ami benned létezik, ahogyan te viszonyulsz ahhoz a dologhoz. Pl. nálad a kutya veszélyt jelent, mert gyermekkorodban megharapott. Másnál örömöt, mert volt egy édes kiskutyája.

Végül van egy univerzális jelentése, ami a nagy egészre vonatkozik. Ezt leginkább a szakrális geometria tárja fel a legjobban.

De ha ismered ezeket az univerzális jelentéseket, megérted azokat az energiákat is, amit feléd közvetítenek a nagy egészből.

Most erre vállalkozunk, hogy egy kicsit együtt megértsük.

-        Kezdhetjük?

-        Azt hiszem…

Akkor vegyük az alapvető jelektől, az elejétől.

 

Legősibb szimbólumaink a pont, a kör, a félkör, az egyenes a hullám-, és csigavonal.

dot

A pont a kiindulás, a tökéletesség, a mindent magába foglaló, elkezdő és lezáró szimbólum. Maga a létezés. Ahogy lerajzolod valamit már megnyilvánítottál, tehát van ott valami.

kör

A kör maga a teremtés és a teremtő is egyben. Sokszor magának a szelleminek a megnyilvánulása. Mint amikor az Ősrobbanáskor az energia szétterjedt a térben.

félkör

A félkör a szellemi és érzelmi nyitottságot szimbolizálja. Azt, hogy adni kíván magából, vagy teljesedni vágyik valami. Mint a növő hold beteljesedés előtt.

LineImg

Az egyenes vonal maga a mozgás. Egyik pontból eljutunk vele a másikba. A tevékeny ember jelképe: pont-pont vesszőcske… mosolyog a fejecske.

wave line art 05

A hullámvonal a terjedést, a szabályosságot, a ritmikusságot jelenti. Gondolj csak a vízbe dobott kőre, és körülötte hullámzó vízre. Régen a hanghullámokat időmérésre is használták, a villámlás és a dörgés közti időből megállapítható milyen messze van a vihar.

spiral-symbols

A csigavonal az örvénylés, termékenység, életerő és a gyógyító energiák szimbóluma. A jobb irányba forgó a teremtő és kiáradó erő, a bal irányú a lebontó és befogadó. A két csigavonal összekapcsolódása a teljességre törekvés szimbóluma, erős védelmi jelkép. A régi kerítéseken és kapukon azért volt látható csigavonalú díszítés, hogy megóvja a házat a betöréstől.

 

A szimbólum rezgése együtt tartalmazza az isteni gondolatok és érzelmek, a tudatosság energiáját, amit emberként nem mindig fogunk fel, de lelkünkkel megértjük.

Jó értelmezést, hamarosan folytatjuk…

 

Szeretettel

Pusztai Orsolya

www.kristalycsakra.hu

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés