future

A tudat szintjei… az önmagunkra találás lépcsőfokai 7-9.

A Tudatosság szépen lassan lépésről lépésre halad az önmegismerés és fejlődés útján. Az ember megélései és tapasztalatai bevésődnek a Tudat memóriájába, majd önmagát újra és újra megtapasztalva a tudás tökéletesedik és beolvad az Egyetemes tudat állapotába… de addig még néhány lépcső hátra van.


7. A kapcsolat szintje

Az ember tudatossága itt már összekapcsolódik energetikai minőségében lelki és szellemi részeivel. A létezést összefüggően és isteni minőségében látja a kapcsolat szintjén a tudat. Képes olyan dimenziókkal és tudati formákkal érintkezni, melyek a (tudati)fejlődés magasabb fokán állnak. A kapcsolat szintjén megnyílnak azok az agyi frekvenciák, melyek lehetővé teszik a magasabb intelligenciákkal való kommunikációt.

Ez azt jelenti, hogy a Tudás jelen van!

A lélek tudatosan együtt létezik az Univerzummal, képes átlátni a történéseket és azok okait, ugyanakkor emberi létének is tudatos megélője.

Az ilyen ember energiái szó nélkül is tanítanak, mert megemelik a környezetében lévők rezgésszintjét.

Itt már tudatos lélek-, és szellemi fejlődés is zajlik. A magasabb célok felismerése és a fejlődés elősegítése, a tudatos teremtésben és együttes munkában mutatkozik meg az Univerzum lényeivel. Ezt sokszor az ember álmában éli meg, mikor a kozmikus terv beteljesítésén ő maga is szellemi lényként dolgozik. Olyan világokban járunk ilyenkor a szellemi részünkkel, melyek ugyanolyan valóságosak mint a fizikai síkunk, csak más rezgéstartományban léteznek. Tudatosságunk minden szintünkön éli a saját világát és teszi a dolgát. Ettől csodálatos ez az egész rendszer…

 

in-gods-hands

 

8. A Tudás szintje

Ez a szint a tudatfejlődés nagyon magas foka. Ennek a lépcsőfoknak a megismeréséhez számtalan élet és tapasztalat, valamint azok tudatos feldolgozása és megértése kell. Ez már egyfajta szellemi létezés-tudat.

Együttlétezés a szellemi szférákkal, azzal a természetességgel, ahogyan most fizikai valóddal élsz együtt. Aki ezen a fejlődési úton tart, minden pillanatban képes magasabb tudatában jelen lenni.

Ahhoz hasonlatos, mint tudni mi zajlik az Univerzumban úgy, mintha a saját életed lenne.

Ez a tudatos jelenlét szintje. Mindent az Egység részeként ért és fogad el, így pontos ismeretekkel és Tudással rendelkezik a létezés síkjairól. A megvilágosult mesterek, tanítók szintje ez.

De ez nem jár mindenképpen azzal, hogy minden tudást és ismeretet ki is nyilvánít az ember. Sőt, az ilyen tudatossággal rendelkező bölcs sokszor inkább hallgatag, csöndes szemlélődőként írható le. Olyan Belső Tudással rendelkezik, mely a megértésen át a fizikai lét fölé emeli. Azaz minden megélése tudatos és szeretetteli. Cselekedetei tudásából fakadnak, és mindig a magasabb összefüggések ismeretében történnek, gyakran mások számára érthetetlenül. Ezért sokszor kiismerhetetlennek, kissé különcnek tartják őket.

Az ilyen embert mindig egy csendes boldog mosoly veszi körül. Egész létéből ez sugárzik és mindenki, nem tudva miért, a társaságát keresi, azaz mellette akar lenni, tudásából ő is szeretne meríteni. Ugyanakkor e tudatosság birtokában az ember földi szinten is mindent át tud élni a pillanat jelenlétében, igazi életörömmel és boldogsággal, hiszen mindenben Önmagát éli át.

 

karmakerék

 

9. A Beolvadás szintje

Mesteri – Isteni szint. A Teljesség kapuja. Bárhol, bármikor, bármilyen formában jelen lenni állapota. (Sai Babáról többször is állították, hogy egyszerre egy időben több helyen látták.)

Olyan tanítók rendelkeznek ezzel a tudattal, akik az isteni minőség képviselői azokban a világokban (tehát itt a Földön is), ahol a fejlődés még nem érte el ezt a szintet.

Ez nem jelent mindenképpen fizikai megtestesülést, ahogyan az előző szint sem biztos, hogy fizikai léthez kötött, hanem olyan tudati rezgést képvisel, mely áthatja az összes energiateret.

Ha mégis valaki emberként ezzel a tudatossággal rendelkezne, azt azonnal megéreznénk, abból az isteni Bölcsességből és Egységből, ami belőle árad.

Szavakkal nem körülírható ez a minőség, ezért elég, ha csak belegondolunk abba, mi mindent foglal magába, hány fejlődési fázis tapasztalatát és tudását, hogy a megértés ezen szintjére jutott a tudat.

Ez itt már az EGY előszobája, innen már csak egyetlen lépés választ el az Istentudattól!

De ennek leírására most nem vállalkozom, mert még gondolatilag sem tudom megfogalmazni mit is jelent. Ez egy szintfeletti szint, egy tudatfeletti tudat, olyan mintha Istent akarnám jellemezni vagy megérinteni.

Ígérem, ha eljutok ide, leírom nektek a tapasztalataimat… ha még lesz fizikai kezem.

 

Szeretettel

Pusztai Orsolya

http://kristalycsakra.hu/

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés