kundalini 261x300

Kundalini csakrák – a tudat emberi lépcsőfokai

 

 

Ez az energia biztosítja és tartja fent azt a létezéshez szükséges szintet, ami feltétele a fizikai életnek. Az energia több forrásból érkezik: fizikai, lelki és szellemi síkról. Ezek még további síkokra, dimenziókra tagolhatóak, attól függően, milyen energiaminták (pszichikai, érzelmi stb.) jellemzik az adott réteget.

 

Az emberi életenergia is több síkról táplálkozik, de az isteni teremtő erőt befogadó és felélesztő energiapálya a Kundalini. (a mindenkiben jelen levő kozmikus energia, amely az ezoterikus elgondolásokban a gerincoszlop végénél a gyökércsakrában nyugvó összetekeredett kígyó képét ölti) Ha ez az energia felébred, és átjárja a testet, az ember tudata megnyílik, és isteni magasságokba emelkedik. Azonban nem lehet megfelelő tudás és felkészültség nélkül játszani ezzel az energiával, mert olyan hatásokat válthat ki az emberi szervezetben, melyek felboríthatják az erőterek harmóniáját. Ne kíséreljük meg felébreszteni kellő tudás nélkül.

A Kundalini tűzkígyója az energiatest központjain, a csakrákon át halad lentről felfelé, hogy útját bejárva összekösse bennünk földi és égi tudatosságunkat. Ennek tökéletes kapcsolódásához azonban, olyan alcsakrarendszer bekapcsolása szükséges, mely lehetővé teszi a Kundalini erő beáramlását a tudati rendszerünkbe.

A Kundalini energia felébresztésekor, a gerincoszlopban található alcsakrákon át halad felfelé, hogy onnan áramoljon a test fő energiaközpontjaiba. Ezek a Kundalini (csigolya) csakrák, melyek a gerincoszlop meghatározott csigolyáinál találhatóak, központjuk a csigolya belsejében működő, örvénylő energiakapu. A felébredt energia, ha megnézzük ezt a rendszert, úgy halad át ezeken a kapukon, mintha egy fénycsövet látnánk a gerincoszlopban.

 

Erről a rendszerről egy meditációmban kaptam tanítást fénymesteremtől. Ennek okán elkezdtem megfigyelni és érzékelni ezen átkapcsoló központok működését. A Kundalini csakrák aktiválása olyan idegdúcokat kapcsol be az energiaáramlásba, mely a szervezet önfenntartó és regeneráló rendszereit vezérlik.

 

Mostani ismereteim szerint nyolc Kundalini csakra aktív: hét a gerincoszlopban, a csigolyákban, a nyolcadik a koponyatérben. Ez a nyolcadik kapu a kapcsolatunk a teremtő energia dimenzióiba (ez a csakra az, aminek a fényét régen a koronacsakra ragyogásával együtt glóriaként ábrázoltak). Ezek a csakrák természetesen kapcsolatban állnak a test főcsakráival (gyökércsakrától a koronacsakráig), és sokszor azonosítják őket velük, mert energetikailag összefüggenek. 

 

kundalini chakra meditation

 

A Kundalini csakrák többdimenziósak. A meghatározott csigolyák belsejében, mint energiatér (láthatatlanul) működnek. Egy középponti tér és két energia-gyűrű alkotja őket, mint egységes energiakör. Rendszerükben az elemi vibrációk kapcsolata és a tudat egységes energiája áramlik. A csigolyagyűrűk aktiválása légzésgyakorlatok, vizualizációk-, és meditációs technikák alkalmával történik.

 

A Kundalini csakrákat alulról felfelé lehet aktivizálni, beindításukról érzelmi töltetű energiák gondoskodnak: érzékiség – érzékenység – beleérző-képesség – elfogadás – megértés – tudás – harmónia – egyetemes teremtő erő.

 

Ezen emberi érzésenergiák, és ezek tudatos megélése és tapasztalatainak elfogadása ébreszti fel a csakrákat.

 

Minden ébredést, egy pihenő és beépülő szakasz követ. A felfokozódó energiaszinthez a testnek hozzá kell szoknia, továbblépni ezután lehet. A túl gyors aktiválás az energiaszint felborulását eredményezi, mert a test és értelem nem tudja befogadni, pszichikai-értelmi, érzelmi zavarodottságot eredményezhet.

Elsősorban tudatosítani kell a létezését, s megérezni a gerincoszlopban a csakrák energiáját. Minden csakránál egy forró, bizsergő érzés járja át azt a csigolyát.

A csigolyáknál lévő csakrák tudatosításával érezhető meg a Kundalini útja, mely ezáltal az átjárhatóvá tett csatornán keresztül már tudatosan ébreszthető.

 

Ezen csakrák megismerésének és felébresztésének meditációit október hónapban a Kristálycsakra Központ meditációs estéin megtapasztalhatod.

A Kundalini meditációk sorozat hangfelvétele elérhető a Kristálycsakra webáruházon keresztül.

 

Várlak szeretettel, Pusztai Orsolya - lélekgyógyász

 

www.kristalycsakra.hu

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés