Fullmoon777

HOLD szertartás

 

Először is keress egy helyet, ahol senki nem zavar, és nem szakíthatnak meg a szertartás közben.

Gyújts füstölőt (a Holdhoz az aloe, az ylang-ylang és a mirha tartozik), hogy illata betöltse a levegőt, és rakd körbe a teret gyertyával (a Hold színe az ezüst). A füstölés tisztítási eljárás is egyben.

De a felszálló füst ezen túl magával viszi az imánkat, könyörgésünket, ezért már ősidők óta része a szertartásoknak. Erre azért van szükség, hogy a köztünk és a szellemvilág közötti közvetítő erők összekapcsolódhassanak.

Szólítsd meg a szertartáshoz a védelmező erőket és szellemi segítőket…

 

A Hold angyala Gábriel arkangyal, aki a víz elem és a női befogadó erő angyala is.

Gábriel segít neked egy ezüst spirállal összekapcsolni téged a Hold és Földanya szeretetével, hogy intuitív vágyaidat megvalósíthasd és isteni ösztöneidet használhasd.

Gábriel segít, hogy reményeid és álmaid a Hold erejével megtámogatva a megvalósulás felé induljanak.

 

A telehold angyala Ofaniel.

Ofaniel segítségével teleholdkor szeretetteljes gondolatokat tudsz küldeni azoknak, akiknek szeretnél. Ezzel segíthetsz neki az életében pozitív változást elfogadnia. Képzeld magad elé azt, akinek üzenni szeretnél, küldd felé a gondolatot szeretettel és kérd meg Ofanielt, segítse őt a befogadásában.

Áldd meg szeretettel azt, aki a gondolatodban előtted van, majd engedd el a képet…

 

Az újhold angyala Muriel.

Muriel segít, hogy meghalld belső hangodat, így felismerd felesleges korlátaidat és elengedd őket. Segítségével új teremtő energiát indíthatsz el gondolataid és érzéseid felismerésével. Amikor a szellemi térben megteremtesz egy képzeletbeli történést (akár egy találkozást), Muriel segít azt a teremtő akarat segítségével a megvalósítás energiáival feltölteni. Szíved tisztasága és hited ereje pedig beteljesíti vágyadat.

Az Újhold energiájában képesek vagyunk elindítani, újrakezdeni dolgokat...

 

A Hold energiái hatással vannak reményeinkre, álmainkra, intuícióinkra. Ugyanakkor az agyi területeket is befolyásolják.

Ereje hat az érzékiségre és befolyásolja hangulatunkat.

Hat a tudatos intelligenciára és a gondolatok szeretetteli képeire, ugyanakkor a tudatalatti irányítójaként is számon tartják.

A Hold itt az anyagi térben mindennek a ritmusosságát, ciklusait biztosítja. Hat a növekedésre, a mindenben benne rejlő víz elem okán. Éppen ezért az anyaság és a táplálás energiája is hozzá kötődik.

 

A Hold szertartások hatását növelik a hozzá tartozó ásványok, pl. holdkő és szelenit. Erejük segít a holdmeditációkban. Az igazgyöngy is segíti a Hold energia befogadását.

 

Pontosan gondold át, mire szeretnél segítséget kérni, és képzeld el annak sikeres kimenetelét.

 

Újhold idején: spirituális céljaink és vágyaink megerősítéséhez, elindításához, lelki és szellemi érzékelésünk, intuíciónk felébresztéséhez kérhetünk segítséget. A Hold láthatatlan arca, a mi láthatatlan erőink megmutatkozásában segít nekünk.

 

Növekvő hold idején: magunkhoz hívhatjuk az erőket, gyarapodást, növekedést szolgáló meditációkat érdemes végezni, amik nemcsak pénzzel és termékenységgel kapcsolatosak, de mindenben gyarapítanak, pl. tudásban, szeretetben, jó érzésekben.

 

Fogyó hold időszakában: elengedhetjük a félelmeinket, ragaszkodásainkat, felfedezhetjük a lélek legmélyebb zugait, összeolvasztó, vagy elengedést előidéző szertartásokat végezhetünk. Ilyenek pl. a magányosságnak vagy az anyagi gondoknak véget vető kérelmek.

 

       Telihold idején: tetőznek a Holderők. A legalkalmasabb idő a Hold meditációra. Ezek az éjszakák a legjobbak 1-1 folyamat betetőzésének előmozdítására.

A meditációk összehangolhatók még a Nap vagy a Hold állatövi tartózkodásával (hogy az égitest melyik asztrológiai jegyben tartózkodik éppen).

 

A Hold és az állatövi jegyek kapcsolódása és hatásuk a mágikus meditációk során:

 

Kos: erőfeszítések beérlelése, küzdelem, kezdet, lendület

Bika: pénzmeditációk, biztonság megteremtése, bőség                                                                     

Ikrek: kapcsolatteremtés, kommunikáció, dolgok haladásának előmozdítása

Rák: pszichikus munka, holdmágia (vágyak beteljesítése), családdal kapcsolatos kérések

Oroszlán: szoláris energiák, irányítás felvállalása, önmagunk képességeinek befogadása

Szűz: aggodalmak feloldása, érzelmek megtisztítása, tisztánlátás elősegítése, célok tudatosítása

Mérleg: egyensúly, harmónia, törvénykezéssel vagy igazságszolgáltatással kapcsolatos erők, párkapcsolat

Skorpió: hatalom, vágyak, ösztönök, misztikum, mágikus szertartások

Nyilas: becsület, terjeszkedés, hit és remény energiák beszólítása

Bak: akadályok legyőzése, erőgyűjtés, belső bölcsesség megszólítása

Vízöntő: pszichikus munka, lezárás, új célok kijelölése, közösségi munka

Halak: bűntudat feloldása, intuíciók pozitív megerősítése, én-kép erősítése, tudati kapuk nyitása

 

Az asztrológiai megfelelésekkel, ha a szertartás időzítése ezekre az alkalmakra esik, hatásosabbá teheted a munkát.                    

                         

     Miután kiválasztottad az időpontot és a helyet is, alkoss kellékekkel, vagy képzelj el egy négyzeten belül rajzolt kört. A négyzet a Föld és a négy irány elemi szimbóluma, a kör a Hold(Nap) jelképe is egyben…

A négyzet csúcsai jelképezik az égtájakat, amiket rendszerint kristályokkal vagy gyertyákkal szoktak jelölni, ez persze lehet változó. A Holdszertartás elég szabad, kötetlen cselekedet, nem kell, hogy minden egyes pontban egyezzen a leírtakkal, alakítsd úgy a rítusokat, ahogy neked a legmegfelelőbb.

A varázskör megszentelt terület, így a fizikai törvények kissé máshogy hatnak a körön belül, másként ég a tűz, és az anyagok is robbanékonyabbak. A körön belül a meditáció védett és hatásosabb.

    Mielőtt felrajzolod a varázskört, ami lehet elképzelt vagy valóságos (rajzolhatod a kört pl. füstölővel is), fordulj az égtájak urai (az őrző istenségek, arkangyalok) felé, majd szólítsd meg őket. Ezután jelöld meg az égtájakat: észak, kelet, dél, nyugat.

Pl.:

Szólítalak, Gábriel arkangyal!

Akaratod, erőd legyen velem, áldj meg a jóságoddal, védelmeddel, Ura a nyugatnak!

 

Észak : Uriel

 

Kelet: Ráffáel

 

Dél: Miháel

 

  Ezután állj/ülj bele a körbe, és szólítsd meg azt az angyalt vagy istenséget akitől segítséget vársz. Versbe foglalva hatásosabb a kérés. A kérés legyen nagyon egyszerű, pontos és lényegre törő. Nem kell megijedni a versalkotástól, ha engeded magad ráhangolódni a kérésre, magától jön majd.

Lásd meg, hogy a megszólított segítő megérkezik hozzád a Fénnyel. Engedd magadba segítő erejét és engedd, hogy az erő dolgozzon benned. Figyeld, mi történik… láthatsz képeket, színes fényeket vagy hallhatsz tanításokat, különböző hangokat. Lehet, hogy a megszólított segítő angyal ad neked valamit. A meditáció végéig maradj a körben.

Meditáció után köszönd meg a segítséget, majd engedd vissza a segítőket és az elemi erőket a helyükre. Képzeld el, hogy a felszabadított energiák visszajutnak a saját dimenziójukba vagy az anyatermészethez.

Ezután szeretettel szedd össze a kellékeidet, ásványokat, gyertyákat. Végig tudatosítsd köszönettel magadban, hogy megtetted, amit szerettél volna. Csak hagyd az isteni erőket dolgozni… Gyújts egy külön gyertyát köszönetképpen a segítségért.

Most már csupán annyit kell tenned, hogy hittel vársz. A számodra kedvező változás elindult...

 

A Telihold teremtő mantrája:

Holdnak tiszta, fehér fénye áldás ránk.

Ezüst folyó megnyitja a szív kapuját...

Az Újhold teremtő mantrája:

Ősi erő, égi törvény, igaz, tiszta áldás

Beengedlek életembe isteni megváltás!

 

Pusztai Orsolya
Kristálycsakra

 

Libra by Evelicious

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés