yoga

Kundalini Jóga

Szerda esténként

18:00- 20:00 óráig

 

Mi az a kundalíni jóga?

A kundalíni jóga egy nagyon gyors út test, lélek és szellem egyesítésére, hozzásegítve minket egy olyan élethez melyben több tudatosság, szeretet és együttérzés van.

A kundalíni jógát a jógák királynőjének vagy a tudatosság jógájának is nevezik. Ez egy évezredeken alapuló, holisztikus jógikus módszer, a gyors belső fejlődés és a lélek megtapasztalásának hatékony eszköze. Egy út bárki számára, aki sikerrel szeretne megbirkózni korunk kihívásaival.

A kundalíni jógában a hangsúly az önismereten van. Célja, hogy felébressze bennünk tudatosságunk teljes potenciálját, hogy felismerjük és kifinomítsuk azt, hogy megszüntessük a belső kettősséget, megalkossuk a belső erőnket, mely sikeressé és kiválóvá tesz, bármit is csináljunk.

A kundalíni jóga a hétköznapi ember jógája. A jógikus tanításokat Yogi Bhajan úgy adta át a nyugati világ számára, hogy az bárki számára elvégezhető, és a mai korban is teljes mértékben alkalmazható legyen. Egyszerű technikákból áll, melyet kortól és fizikai adottságoktól függetlenül végezhetünk, így a kundalíni jógát bárki gyakorolhatja, legyen akár kezdő, haladó, vagy teljesen új a jóga gyakorlásában.

 

A 2 órás foglalkozásokat Máté Tímea (Mea) kundalini jógaoktató vezeti.

A jógafoglalkozás díja alkalmanként 2.500 Ft

Bérlet árak:

5 alkalmas - 11.500 Ft

10 alkalmas - 22.500 Ft

 

Mit hozz magaddal? Kényelmes ruhát, egy törölközőt magad alá, némi vizet vagy egyéb saját felszerelést, amit szívesen használsz. A Központ jógaszőnyeget, ülőpárnát és pokrócot is biztosít.

Regisztráció: az Események menüpontban.

 

Helyszín:

KRISTÁLYCSAKRA KÖZPONT

1094 Budapest, Tompa utca 17/A. III. emelet 21-es ajtó
33-as kapucsengő

 

 

Mea bemutatkozása:

Mindig is a dinamikus mozgásformákat, a táncot szerettem. Nem tartottam magam jógázós típusnak, kívülről olyan unalmasnak tűnt. Érdekes, sokszor ajánlották, de úgy éreztem túl temperamentumos vagyok én ehhez, nem kötne le.

Aztán több mint 3 éve találkoztunk… a Kundalini jóga és én. Azt mondják, hogy valójában a jóga választ téged, ez nálam is így történt, de erről majd személyesen. Szerelem volt az első megtapasztalás után, és az első „dolog” ami mellett el tudtam köteleződni. Nem volt kérdés, hogy csináljam, valami hajtott belülről, hogy minél többet megtudjak, minél többet tapasztaljak (valójában saját magamról).


Nagyon hálás vagyok evilági tanítómnak Simrat Kaur-nak, mert hosszú ideig fogta a kezem, kísért az utamon, nagyon sokat tanultam Tőle.

 

Mi változott bennem, velem? Szinte minden, de néhány dolgot szívesen megosztok Veletek:
- Minden nap jógázom, amitől fókuszáltabb és erősebb vagyok (fizikai és lelki szinten is)-

- Én, aki sosem tudtam egy helyben ülni, el nem tudtam képzelni, hogyan képesek mások meditálni, mi az, amikor egy pontra fókuszálsz és közben ki kell zárni a külvilágot, mára megtanultam, mit jelent ez. Nem, ez egyáltalán nem unalmas :), hanem nagyon nyugtató, csodálatos állapot. Egyáltalán nem félelmetes befelé figyelni, kapcsolódni a lelkemmel, sőt... 

- Ahogy a testem is egyre rugalmasabb a gyakorlatoknak köszönhetően, úgy a lelkemben is rugalmassá váltam. Könnyebben kezelem a változást, nem ragaszkodom annyira, mint régen, sokkal elfogadóbb lettem magammal és a környezetemmel is. 
- Kiegyensúlyozottabb, kitartóbb és lendületesebb vagyok.

- Szembe mertem nézni a múltammal, megértettem a kapcsolatrendszereimet, feldolgoztam sok sérülést. 


És ez csak néhány dolog…

 

Ha szeretnéd jobban megismerni magad, rálátni a működésedre, megtapasztalni a saját erődet, vagy csak kíváncsi vagy, akkor gyere el az órámra, próbáld ki, tapasztald meg, adj egy esélyt, légy nyitott! Lehet, épp ez az, amit keresel!

Szeretettel várlak!

DSC 5443 2